Αγαπητοί αδελφοί,

Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020 γιορτάσαμε τη μνήμη της Αγίας μας Αναστασίας. Ταπεινό φέτος το πανηγύρι μας. Μεγάλη όμως η μορφή της. Μπορεί η πανδημία να έχει δυσκολέψει όλες τις καταστάσεις, δεν καταφέρνει όμως να λιγοστέψει την πίστη και να μετριάσει τη λαχτάρα των πιστών να τιμήσουν την Αγία τους.

Έτσι, κεκλεισμένων βέβαια των θυρών, τελέστηκε την παραμονή ο πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής και την κυριώνυμη ημέρα η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, όπως επίσης και το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου. Οι ακολουθίες έγιναν στο Παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου, προκειμένου ο μεγάλος Ιερός Ναός μας να μένει συνέχεια ανοιχτός. Με αυτό τον τρόπο δόθηκε η δυνατότητα στους πιστούς μας να προσέλθουν με τάξη, με αποστάσεις, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, και να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα και το άγιο Λείψανο της Αγίας μας, να πάρουν λάδι του Ιερού Ευχελαίου για να χριστούν, και είχαν την ευκαιρία να προσευχηθούν και να ενισχυθούν πνευματικά.

Αδελφοί μας, οι αποστάσεις και τα μέτρα δεν μπορούν να αλλάξουν το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού του Θεού, δεν μπορούν να αλλοιώσουν το φρόνημα της ψυχής μας. Όλους τους δύσκολους μήνες της πανδημίας οι χριστιανοί κάνουμε υπακοή και υπομονή, οπλιζόμαστε με πίστη και ελπίδα, δείχνουμε ταπεινοφροσύνη, αγάπη και ομοψυχία. Η Αγία Αναστασία είναι στο πλευρό μας και μας ενισχύει. 

Το νιώθουμε βαθιά μέσα μας ότι οι Άγιοί μας προτιμούν το «έλεος» και όχι τη «θυσία». Διαβάζουν τις καρδιές μας και αναγνωρίζουν τις προθέσεις μας. Ατενίζοντας, λοιπόν, με ατράνταχτη πίστη και αισιοδοξία το μέλλον και έχοντας τη βεβαιότητα ότι βρισκόμαστε στα Χέρια του Θεού, ας αναπέμπουμε θερμότερες τις προσευχές μας στην προστάτιδα Αγία μας ώστε με τις μεσιτείες της να «φαρμακολύσει» το κακό της πανδημίας, να βοηθήσει τον κόσμο όλο, την Πατρίδα μας, τις οικογένειές μας και τον καθένα και την καθεμιά μας προσωπικά. 

Η Χάρη του Θεού και η Ευλογία της Αγίας μας να δροσίζουν πάντα τις ψυχές σας!

Με αγάπη Χριστού

Οι πατέρες της ενορίας