Αγαπητές/οί μας αδελφές και αδελφοί,

Φεύγει το 2020! Χρονιά που μας σημάδεψε! Σ’ αυτή τη «ρωγμή του χρόνου», στη γενιά μας έλαχε να βιώσουμε ένα από τα σημαντικότερα και από τα πιο δυσάρεστα γεγονότα της παγκόσμιας Ιστορίας. Η ανθρωπότητα λύγισε, σάστισε, πόνεσε. Όμως αντέδρασε! Πολέμησε και πολεμά! Διεκδικεί τις ζωές μας και την κανονικότητά τους. Η επιστήμη ανοίγει παράθυρα αισιοδοξίας και η ελπίδα αρχίζει και πάλι να χαράζει χαμόγελα στα πρόσωπά μας.

Ο Θεός μάς χαρίζει το 2021, ένα νέο χρόνο. Μια ακόμα ευκαιρία για να εκτιμήσουμε την αξία της ζωής και την αξία του εαυτού μας. Μόνον έτσι θα μπορέσουμε να εκτιμήσουμε και την αξία του χρόνου. Μαθαίνοντας από το χθες, ας προσπαθήσουμε στο σήμερα να κάνουμε τα πράγματα σωστά και αληθινά. Ο δρόμος μας δεν είναι μοναχικός. Απλώς ακολουθούμε Εκείνον, τον Κύριο και Θεό μας. Κάνουμε ένα βήμα κάθε φορά. Αποχαιρετούμε το παλιό και οδυνηρό και συνεχίζουμε τον διαρκή αγώνα της ζωής με Πίστη, Αγάπη και Φιλαδελφία!

Ας δούμε την καινούργια χρονιά σαν ξεκίνημα δημιουργίας, αφετηρία χαράς και ελπίδας, αρχή αγώνων, αλλά και πνευματικών κατορθωμάτων. Η ελευθερία της επιλογής είναι δική μας, αλλά η Πηγή της δύναμης και της αντοχής είναι πάντα δίπλα μας. Ο Κύριος επιμένει να κρούει την πόρτα της καρδιά μας. Το κλειδί είναι πάντοτε από μέσα, στο δικό μας χέρι. Δεν έχουμε παρά να Του ανοίξουμε.

Αδελφοί μας, η νέα χρονιά δεν είναι παρά μια στιγμή της αιωνιότητας. Μας καλεί να τη ντύσουμε με Αθανασία! Και όπως λέει η Κική Δημουλά: «Στιγμή είναι, βέβαια, ένα τίποτε του χρόνου. Όμως χωράει τ’ αποκορυφώματα»!

Φέτος, λοιπόν, ας κατακτήσουμε τις κορυφές της αγάπης, της αλληλεγγύης, της πίστης, της αγιότητας! Όλοι μαζί, ενωμένοι και αγαπημένοι! Ας διώξουμε το γκρίζο από τη ζωή μας και ας γεμίσουμε με το Φως και τη Χάρη του Χριστού μας. Σύννεφα και καταιγίδες πάντοτε θα έρχονται. Μα και πάντα το Ουράνιο Τόξο θα ανατέλλει σαν στέμμα της ευλογίας και Παρουσίας του Θεού μας!

Καλή και ευλογημένη η νέα χρονιά 2021! Υγεία και Χαρά του Θεού στα σπιτικά σας!

Με αγάπη Χριστού

Οι πατέρες της ενορίας