Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 18.00 στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Συκεών, ενόψει της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων, πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Βαρνάβα Γιάγκου με θέμα «Υπάρχει ελπίδα».

Ο π. Βαρνάβας Γιάγκου, πολύ γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός, είναι εφημέριος στον Ιερό Ναό της Παναγίας Λαοδηγήτριας, με εξαιρετική ποιμαντική δράση με επίκεντρο κυρίως τους νέους, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας και Διευθυντής του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Με λόγο που πάντα μαγνητίζει και αναπαύει, ανέπτυξε στην ομιλία του τις πτυχές της πνευματικής ζωής με τις οποίες ανοίγουν παράθυρα ελπίδας, αισιοδοξίας και σωστού προσανατολισμού της ψυχής του κάθε χριστιανού μέσα στις δύσκολες κοινωνικές, αλλά και πνευματικές καταστάσεις που αντιμετωπίζουν οι πιστοί.

Τόνισε πως ακόμη και οι δοκιμασίες και τα προβλήματα μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν τις προϋποθέσεις για ελπίδα, αισιοδοξία, μετάνοια, προσευχή. Η γνωριμία με τον εσώτερο πραγματικό εαυτό μας είναι προαπαιτούμενο για την υγιή τοποθέτησή μας απέναντι στον συνάνθρωπο και στη σχέση μας με τον Θεό.

Το πολυπληθές ευσεβές ακροατήριο διά του στόματος του προϊσταμένου του Ιερού Ναού π. Γεωργίου Μπέτα ευχαρίστησε θερμά τον π. Βαρνάβα για την παρουσία του και τον παρακάλεσε να ξαναβρεθεί σύντομα στην ενορία των Αγίων Θεοδώρων .