Γνώση και Παρουσία Θεού…

Την Τρίτη 31 Μαϊου 2022 στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου τελέσθηκε βραδινή υπαίθρια Θεία Λειτουργία για τους μαθητές και τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Η ενορία μας θέλησε να δώσει την ευκαιρία αυτή στα παιδιά μας προκειμένου να ενισχυθούν πνευματικά στις προσπάθειες που κάνουν όλο τον χρόνο για τη μάθηση και τη γνώση, αλλά και στον αγώνα των εξετάσεών τους. 

Μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, κάτω από το ιερό πετραχήλι, με ευλάβεια οι νεανικές ψυχές έκλιναν «την κεφαλή, αλλά και γόνυ καρδίας», ακούγοντας τις ειδικές ευχές και ζητώντας τον φωτισμό και την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος για επιτυχή αποτελέσματα του κόπου τους. 

Η Μητέρα Εκκλησία, μαζί με τις ευχές της για καλή επιτυχία στις εξετάσεις, προσέφερε σε όλους τους υποψηφίους ως ορατή ευλογία από ένα κομποσχοίνι, ένα στιλό και μια μικρή εικόνα του Αγίου Ιωάννου για να τον έχουν βοηθό και εμπνευστή τους.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας και καθώς ξημέρωνε η μεγάλη εορτή της Απόδοσης του Πάσχα, όλοι, μικροί και μεγάλοι, δέχθηκαν από τα χέρια των ιερέων από ένα κόκκινο πασχαλινό αβγό και ένα γλυκό ως κέρασμα.

Ευχόμαστε οι πρεσβείες του Αγίου Ιωάννου να συνοδεύουν τα παιδιά μας στον αγώνα τους!

Με αγάπη Χριστού

Οι πατέρες της ενορίας