Από παιδιά καί μόνον φτιάχνεις Ιεροσόλυμα. (Οδ.Ελύτης)

Με τη χάρη του Θεού και την ευλογία του Αγίου Ιωάννου του εν Προκοπίω του Θαυματουργού, ολοκληρώθηκε η φετινή κατηχητική χρονιά. Καίτοι ξεκίνησε με την πανδημία να έχει δείξει το σκληρότερο της πρόσωπο, το κλείσιμο μπορεί να χαρακτηριστεί παραπάνω από αισιόδοξο, θα μπορούσαμε να πούμε ελπιδοφόρο. Οι νέοι της ενορίας μας δίδουν δυναμικό παλμό ενοριακή δραστηριότητα. Τα παιδιά και οι νέοι μας αποτελούν το νευραλγικότερο κομμάτι της ενορίας αλλά εν γένει και της πατρίδος μας.

Την αμέσως επόμενη ημέρα από την Πανήγυρη του Αγίου Ιωάννου του εν Προκοπίω του θαυματουργού, τα κατηχητικά μας επισκέφθηκαν το προσκύνημα της Αγίας Νεομάρτυρος Ακυλίνας στο χωριό Ζαγκλιβέρι. Ο εκεί εφημέριος μίλησε στα παιδιά με λόγο περιεκτικό για την Αγία και το μαρτύριό της. Εξ αιτίας μάλλιστα του βίου της Αγίας η εκδρομή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αφενός μεν θρησκευτικό αφετέρου δε εθνικό προσκύνημα.

Στη συνέχεια τα παιδιά με τους κατηχητές επισκέφθηκαν μία όμορφη παρακείμενη περιοχή, κατάφυτη από πλατάνια όπου κάτω από τη σκιά τους συζήτησαν, έπαιξαν και αντήλλαξαν απόψεις και προβληματισμούς.

Και του χρόνου!

Καλό Καλοκαίρι!