Αγαπητές/οί αδελφές/οί μας,

Ο εκκλησιαστικός κηρυκτικός χρόνος έφτασε στο τέλος του. Οι συναντήσεις των πιστών στους κύκλους μελέτης Αγίας Γραφής και η συμμετοχή τους στις Παρακλήσεις της Παναγίας μας με τις πνευματικές ομιλίες κάνουν μια στάση, καθώς το καλοκαίρι έκανε αισθητή την παρουσία του. Γι’ αυτό η Μητέρα Εκκλησία θέλησε να σφραγίσει τη φετινή χρονιά με μια όμορφη απόδραση. 

Έτσι την Πέμπτη 02 Ιουνίου 2022, εορτή της Αναλήψεως, η ενορία μας πραγματοποίησε απογευματινό περίπατο στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας και προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου στο Γιαννακοχώρι.

Ο Άγιος Πορφύριος μάς λέει με τα τόσο χαριτωμένα λόγια του: «Να εκμεταλλεύεσθε τις ωραίες στιγμές.  Όταν σας ενθουσιάζει ένα ωραίο τοπίο, ένα εκκλησάκι, να μη μένετε εκεί… να προχωρείτε σε δοξολογία… Όλα είναι άγια, και η θάλασσα και το μπάνιο και το φαγητό. Όλα να τα χαίρεσθε. Όλα μας πλουτίζουν, όλα μας οδηγούν στη μεγάλη Αγάπη, όλα μας οδηγούν στον Χριστό… Όλα γύρω μας είναι σταλαγματιές της αγάπης του Θεού… Είναι οι μικρές αγάπες, μέσα απ’ τις οποίες φθάνομε στη μεγάλη Αγάπη, τον Χριστό».

Ακολουθώντας, λοιπόν, και εφαρμόζοντας τα όμορφα λόγια του Αγίου Πορφυρίου, δύο πούλμαν γεμάτα ορεξάτους ενορίτες και ενορίτισσες ξεκινήσαμε στις 2.00΄ το μεσημέρι και μετά τη γνωστή όμορφη διαδρομή φτάσαμε στον Άγιο Νικόλαο όπου απολαύσαμε την υπέροχη φύση γύρω από το εκκλησάκι του και μείναμε λίγες ώρες για φαγητό και βόλτα.

Έχοντας γεμίσει με οξυγόνο και δροσιά, το απόγευμα καταφύγαμε και για το «οξυγόνο» της ψυχής στο μοναστηράκι του Τιμίου Προδρόμου στο γειτονικό Γιαννακοχώρι. Οι αδελφές μάς καλωσόρισαν με αγάπη και μετά το ευγενικό κέρασμά τους παρακολουθήσαμε τον εσπερινό μέσα στον κατανυκτικό ναό της μονής.

Η επιστροφή μας έγινε το βραδάκι με τα πρόσωπα φωτεινά και χαμογελαστά και τις καρδιές φορτωμένες συναισθήματα χαράς, αδελφικής ενότητας και ευχαρίστησης για το θαυμάσιο απόγευμα.

Ευχόμαστε να αξιωθούμε και σε άλλα με υγεία! Αμήν!!