Αγαπητοί/ές αδελφοί/ές,

Στις 22 Δεκεμβρίου 2022 η ενορία μας πανηγύρισε τη μνήμη της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας, την οποία ο Ιερός Ναός μας έχει την ιδιαίτερη ευλογία να τιμά μαζί με τους Αγίους Θεοδώρους Τήρωνα και Στρατηλάτη.

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας η πανήγυρις της Αγίας μας πραγματοποιήθηκε με άνεση και μεγλοπρέπεια, όπως της αρμόζει. Ο εορτασμός ξεκίνησε με Θ. Λειτουργίες τα πρωινά της Δευτέρας 19 και Τρίτης 20 Δεκεμβρίου, καθώς συνεχίζεται στην ενορία μας το σαρανταλείτουργο της εορτής των Χριστουγέννων.

Το απόγευμα της Δευτέρας τελέσθηκε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου, ενώ το βράδυ της Τρίτης έγινε αγρυπνία μέσα σε κλίμα κατάνυξης και ευλάβειας.

Το απόγευμα της παραμονής, Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, μέσα σε έναν χριστουγεννιάτικα στολισμένο ναό, οι πιστοί, ενορίτες και ευλαβείς προσκυνητές, παρακολούθησαν τον Πανηγυρικό Εσπερινό και την ομιλία του π. Ιερόθεου Τομπούλογλου, ο οποίος με γλαφυρά λόγια αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας Αναστασίας και την παρουσία της στη ζωή μας.

Το πρωί της κυριώνυμης ημέρας της εορτής τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Βαρνάβα. Τη διακονία του λόγου είχε ο π. Ιάκωβος Κιζιρίδης, ο οποίος τόνισε την αγάπη που είχε η Αγία Αναστασία προς τον Χριστό και την πνευματική «περιουσία» που μπορούμε να αποκτήσουμε οι πιστοί μιμούμενοι το παράδειγμά της. Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ο σεβαστός Ποιμενάρχης μας, αφού ευχαρίστησε τους πατέρες της ενορίας και τους συνεργάτες τους για την άρτια οργάνωση της πανηγύρεως, απηύθυνε στον λαό του Θεού συμβουλές και ευχές πατρικές για τις Άγιες Εορτές.

Η Πανήγυρις έκλεισε το απόγευμα με τον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση της Αγίας Αναστασίας. Η Χάρη του Θεού και η Ευλογία της Αγίας μας να σκεπάζουν πάντα τις ψυχές όλων μας!

Με αγάπη Χριστού

Οι πατέρες της ενορίας