Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση των παιδιών της ενορίας για τη διπλή εορτή, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Επετείου της Επαναστάσεως του ’21, το εαρινό απόγευμα της 19ης Μαρτίου 2023.

Παρουσίαση του ιστορικού πλαισίου, ποιήματα, τραγούδια και θεατρική παράσταση συνέθεσαν το πρόγραμμα της εορτής. Στο σύντομο καλωσόρισμά του ο π. Γεώργιος Αντωνιάδης τόνισε τη σημασία της ιστορικής μνήμης, της σημαντικότητας της μεγάλης Θεομητορικής εορτής του Ευαγγελισμού, καθώς επίσης έδωσε το στίγμα που κινείται το κατηχητικό της ενορίας, προωθώντας μαζί με το θρησκευτικό αίσθημα και το εθνικό. Ακόμη ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές, παιδιά, κατηχήτριες, κατηχητές, κυρίες της διακονίας και επιτρόπους για την οργάνωση της εορτής.

Στο κλείσιμο της εορτής ο προϊστάμενος του ναού π. Γεώργιος Μπέτας μίλησε με τρόπο που άγγιξε τις καρδιές μικρών και μεγάλων, συνδυάζοντας τις έννοιες της ελευθερίας της πραγματικής και της επίπλαστης, της εθνικής και πνευματικής, της συλλογικής και ατομικής.